top of page
  • Снимка на автораemialeksieva

НевроГрафика (НейроГрафика) – промени живота си рисувайки!

Актуализирано: 29.06.2021 г.

Неврографиката (Нейрографика) е творчески метод за трансформиране на света. Всичко може да бъде нарисувано. Линиите на поведение, фигурите и обектите от живота, взаимоотношенията с хората, графическите решения на сложни жизнени ситуации, траекторията на движение във времето..... Може да се нарисува и пре-рисува, снемайки по време на рисуването всички вътрешни ограничения, натрупани през годините. Ограничения, които пречат да изявим себе си, да постигнем мечтите си... Знаете ли, че можем да създадем собствена рисунка на живота си, да я хармонизираме така, че Вселената да я възприеме като инструкция за изпълнение?


Изучавайки неврографиката ще овладеете универсален инструмент за управление на жизнените обстоятелства и алгоритми за решаване на различни видове жизнени задачи. Ще ви разкажа за някои от начините да постигнете това:


Алгоритъм „Снемане на ограниченията“



Случвало ли ви се е много силно да желаете нещо, да мислите за него денонощно, да направите първите крачки към целта и ..... после – нищо? В душата остава едно неудовлетворение и вътрешното убеждение, че „не се справям“. Ето и този път нещата не се случиха – времето не беше подходящо, имаше по-важни проблеми за решаване, някой се нуждаеше от спасение...... Ден след ден, неуспех след неуспех затвърждавате вътрешното си убеждение, че „не ме бива“. Защо и как успяват другите?! Нали и те като вас имат две ръце, два крака, една глава ..... Какво е онова нещо, с което те ви превъзхождат и постигат всичките си цели в този живот? Какво е ? Това са вътрешните убеждения! Това е онзи начин на възприемане на света и на себе си в него, който носим от детството си, въз основа на който взимаме решения и после ги реализираме (или не) в живота. Знаете ли, че можете да отстраните онези ограничения, които ви спъват, а на тяхно място да изградите нови, градивни убеждения ? Можете да замените „не се справям“ на „справям се чудесно“ или „не ме бива“ на „много съм добър/добра“! И всичко това без пот на челото, по много красив и елегантен начин – чрез рисуване! Неврографичното рисуване среща науката и изкуството. Основава се на невропластичността на мозъка, която е все още недостатъчно изследвана сила! Няма възрастови ограничения – всеки, способен да държи в ръка маркер и вдъхновен да позволи промяната е добре дошъл в редицата на рисуващите неврографика!



Алгоритъм „Композиция“ (или моделиране на реалността)



Какво правите когато не намирате достатъчно мотивация за да станете от дивана и да тръгнете към желаната цел? Как да скъсите пътя от идеята до реализирането й?

Неврографическото моделиране помага да влезете в режим на управление на собствената реалност. Чрез усвояването на геометричната азбука ще се научите да разбирате посланието, което носят различните фигури (кръг, триъгълник и квадрат) и ще знаете как да ги използвате в своите рисунки. Ще знаете кога и в какво е нужно да сте активни, или обратното - да проявите пасивност, ще знаете как да създадете вътрешна нагласа за действие според поставената задача. А постигането на набелязаните цели носи едно много приятно вътрешно удовлетворение, носи увереност в собствените сили. С други думи – когато постигаме нещо, несъзнателно повишаваме вътрешната си самооценка. Вие искате ли това?


352 преглеждания

Последни публикации

Виж всички
bottom of page